كان يا ما كان: حكايات شعبية من بلاد الشام כאן יא מא כאן: סיפורי עם מבלאד אל שאם
הקובץ מחזיק כחמישים סיפורי עם מלבנון וסוריה לרבות ממחנות הפליטים הפלסטינים. נג׳לה ח׳ורי סרקה את הארץ לאורכה ולרוחבה בניסיון לחפש סיפורי עם שסופרו לה בעיקר על ידי נשים.
הקובץ מחזיק כחמישים סיפורי עם מלבנון וסוריה לרבות ממחנות הפליטים הפלסטינים. נג׳לה ח׳ורי סרקה את הארץ לאורכה ולרוחבה בניסיון לחפש סיפורי עם שסופרו לה בעיקר על ידי נשים.
במרכז הרומן של סלים אלביכ עומד יוּסֵף אשר נולד במחנה הפליטים אלירמוכ, ומעולם לא ביקר בפלסטין. לאחר גל ההגירה הגדול מסוריה הוא התאזרח בצרפת, התאהב באישה, ואף שקבע שם את ביתו, הזמניות והארעיות ממשיכות למלא את תודעתו.
המחזה טאהא מתחקה אחר חייו של המשורר הפלסטיני, יליד צַפוּרְיֶה, מֻחַמַּד עלי טאהא. המחזה מגולל את קורות המשורר מילדותו, מסע פליטותו מהכפר צפוריה בגליל לדרום לבנון ב־1948, ועד השיבה לארץ, חייו בנצרת, והתהוותו כמשורר מוערך.
זוהי אחת מיצירות המופת של אלג'אחט', הסופר והמשכיל המוסלמי בן המאה ה-8, אשר נחשב לאחד היוצרים הערבים הקלאסיים החשובים ביותר בכל הזמנים.
קובץ שירה של המשורר ג'יאת' אלמדהון שנע בין שאלות על המולדת, המצב בסוריה והגולה הערבית באירופה.
באמצע שנות הארבעים, מחליטה מיליא, בחורה נוצרית לבנונית, למרוד במשפחתה האורתודוקסית האדוקה ולהתחתן עם מנצור, פלסטיני נוצרי מיפו. לדעת המבקרים, זהו אחד הרומנים הכי משובחים של אליאס ח’ורי.
מבחר שירים מספריו השונים של המשורר הפלסטיני המהולל מחמוד דרויש; מהספר "עלי הזית" שיצא לאור בשנת 1964 ועד "איני רוצה ששיר זה יסתיים" שיצא לאור שש שנים לאחר שדרויש הלך לעולמו.
בסגנון סרקסטי והומוריסטי, מבליט מוחמד עלי טאהא כמו בזכוכית מגדלת קווים בדמותה של החברה הפלסטינית בארץ, ומיטיב לתאר את החיים בכפר ואת האווירה הכפרית בעבר ובהווה.
הרומן של מוחמד סעיד אחג'יוג' מאפשר הזדמנות נדירה לעמוד על ההיסטוריה של יהודי מרוקו מנקודת מבט ערבית. עבור ההיסטוריה הזו, חייב היה אחג'יוג' לכתוב לאלמאלח ביוגרפיה חדשה שעוברת דרך ישראל.
ברומן זה, הכתוב בסגנון הריאליזם הפנטסטי, מציג פאדל אלעזאווי בגעגוע ונוסטלגיה – שאינם נעדרים סרקזם וביקורת – את העיר כרכוכ על אנשיה הצבעוניים ועולמם, שכונותיה ואתריה, לשונותיה והקבוצות האתניות שחיו בה זו לצד זו בשלהי העידן המלוכני.