كان يا ما كان: حكايات شعبية من بلاد الشام כאן יא מא כאן: סיפורי עם מבלאד אל שאם
הקובץ מחזיק כחמישים סיפורי עם מלבנון וסוריה לרבות ממחנות הפליטים הפלסטינים. נג׳לה ח׳ורי סרקה את הארץ לאורכה ולרוחבה בניסיון לחפש סיפורי עם שסופרו לה בעיקר על ידי נשים.
הקובץ מחזיק כחמישים סיפורי עם מלבנון וסוריה לרבות ממחנות הפליטים הפלסטינים. נג׳לה ח׳ורי סרקה את הארץ לאורכה ולרוחבה בניסיון לחפש סיפורי עם שסופרו לה בעיקר על ידי נשים.
במרכז הרומן של סלים אלביכ עומד יוּסֵף אשר נולד במחנה הפליטים אלירמוכ, ומעולם לא ביקר בפלסטין. לאחר גל ההגירה הגדול מסוריה הוא התאזרח בצרפת, התאהב באישה, ואף שקבע שם את ביתו, הזמניות והארעיות ממשיכות למלא את תודעתו.
זוהי אחת מיצירות המופת של אלג'אחט', הסופר והמשכיל המוסלמי בן המאה ה-8, אשר נחשב לאחד היוצרים הערבים הקלאסיים החשובים ביותר בכל הזמנים.
קובץ שירה של המשורר ג'יאת' אלמדהון שנע בין שאלות על המולדת, המצב בסוריה והגולה הערבית באירופה.
מבחר שירים מספריו השונים של המשורר הפלסטיני המהולל מחמוד דרויש; מהספר "עלי הזית" שיצא לאור בשנת 1964 ועד "איני רוצה ששיר זה יסתיים" שיצא לאור שש שנים לאחר שדרויש הלך לעולמו.
במאה ה-18, על שפת ימת טבריה, ועל הרי הגליל ומרג' אבן עאמר (ששמו בעברית עמק יזרעאל), החל איש מפשוטי העם את מסעו. הוא יצא להגשים את החלום הגדול ביותר שמישהו היה יכול לחלום עליו באותם הימים..
ספר שמתעד את מסעותיו של אבן בטוטה (1304-1369) שנחשב לאחד הנוסעים החשובים בהיסטוריה אם לא הכי חשוב ביניהם. העושר של הספר הופך אותו למעין אנצקלופדיה היסטורית ותרבותית שאין כמותה.
ברומן זה מתאר סמיר נקאש בכישרון רב את תבנית נוף מולדתו, היא עיראק, זו הממשית וזו המדומיינת, לאחר עזיבת היהודים.
ביולי 1915 שלח המושל החדש של פרובינציית ביירות העות'מאנית שני אנשי חינוך לתור את חלקיה הדרומיים של הפרובינציה. מסעם המפרך של השניים באזור שמצוקות המלחמה ניכרו בו הניב דוח מפורט שיצא לאור כספר: וילאית ביירות ("הפרובינציה של ביירות"). זהו מסמך מרתק ויוצא דופן המציג תמונה עשירה של חיי היום-יום בארץ בתקופה דרמטית.
בלשון כרותה' הוא פרויקט מתמשך של סדרת מכתוב וחוג המתרגמים, המבקש להעמיד ארכיון של סיפורים קצרים פלסטינים בעברית.