ספרים בעבודה

מרצה באוניברסיטת תל אביב, חבר סגל בכיר בחוג ללימודי הערבית והאסלאם וכן במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות על שם כהן. 
אחמד אגבאריה
ד"ר בועז ישי סיים תואר ראשון ושני בחוג לערבית ואסלאם באוניברסיטת תל אביב. את עבודת הדוקטורט שלו הוא כתב במכון כהן להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות באוניברסיטת תל אביב, ובמסגרתה הוא חקר את הפרספקטיבה האסלאמית הימי-ביניימית לשאלת ייחודיות האדם ויחסו לבעלי חיים. בנוסף, בועז מרכז את מגמת הערבית בבית הספר התיכון "פלך" בתל אביב.
בועז ישי

رسالة الحيوان איגרת בעלי החיים

בבצרה שבעיראק של המאה העשירית כתבה קבוצת מלומדים מוסלמים, המתקראת אִחְ'וַאן אלצַפַאא, על בעלי חיים באופן שאין לו תקדים בתולדות הטקסט הערבי. "איגרת בעלי החיים" מגוללת עלילה שבה עותרים נציגים של עולם החי כנגד האדם במחאה על יחסו של זה אל הטבע שסביבו בכלל, ואליהם בפרט.

מרצה באוניברסיטת תל אביב, חבר סגל בכיר בחוג ללימודי הערבית והאסלאם וכן במכון להיסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות על שם כהן. 
אחמד אגבאריה
יהודה שנהב-שהרבני

جمعة مشمشية: سيرة ذاتية متخيلة עונת המשמשים: אוטוביוגרפיה מדומיינת

אוטוביוגרפיה מדומיינת של צעיר הגדל באֻם אלְפַחְם בשם טארק. הרומן מתנהל בשני צירי זמן ספרותיים מקבילים. האחד של טארק הצעיר, המגולל את זמן התבגרותו עם אלגיה ל"גן העדן האבוד", והשני טארק המבוגר, זה שמשתחרר מבית האסורים שבו ריצה עונש בשל "חלומות אסורים".

יהודה שנהב-שהרבני
לואי ותד

كان يا ما كان: حكايات شعبية من بلاد الشام כאן יא מא כאן: סיפורי עם מבלאד אלשאם 

הקובץ מחזיק כחמישים סיפורי עם מלבנון וסוריה לרבות ממחנות הפליטים הפלסטינים. נג׳לה ח׳ורי סרקה את הארץ לאורכה ולרוחבה בניסיון לחפש סיפורי עם שסופרו לה בעיקר על ידי נשים.

גלי עגנון
מונא אבו בכר

تذكرتان إلى صفورية שני כרטיסים לצפוריה

במרכז הרומן של סלים אלביכ עומד יוּסֵף אשר נולד במחנה הפליטים אלירמוכ, ומעולם לא ביקר בפלסטין. לאחר גל ההגירה הגדול מסוריה הוא התאזרח בצרפת, התאהב באישה, ואף שקבע שם את ביתו, הזמניות והארעיות ממשיכות למלא את תודעתו.

חנה עמית-כוכבי
נביל טנוס

لو كنت غيري לו אחר הייתי

מבחר שירים מספריו השונים של המשורר הפלסטיני המהולל מחמוד דרויש; מהספר "עלי הזית" שיצא לאור בשנת 1964 ועד "איני רוצה ששיר זה יסתיים" שיצא לאור שש שנים לאחר שדרויש הלך לעולמו. 

יהודה שנהב-שהרבני
כפאח עבד אלחלים

قناديل ملك الجليل מלך הגליל

במאה ה-18, על שפת ימת טבריה, ועל הרי הגליל ומרג' אבן עאמר (ששמו בעברית עמק יזרעאל), החל איש מפשוטי העם את מסעו. הוא יצא להגשים את החלום הגדול ביותר שמישהו היה יכול לחלום עליו באותם הימים..